WAT DOET EEN BESPAARCOACH?

De energiebesparingsactie van de gemeente Enschede heeft in 2021 al meer dan 17.000 deelnemers (verder) op weg geholpen. Deze bewoners, van koop- of huurwoningen, hebben energiebesparende producten besteld in de webshop en gefaseerd opgehaald tot 8 juli. Naast producten als tochtstrippen, ledlampen, waterbesparende douchekoppen en radiatorfolie viel er nog iets aan te vinken in de webshop, namelijk de bespaarcoach: hulp bij besparen.

Deze bespaarcoach en ook een aantal wooncoaches blijven verbonden aan het Energieloket. Zij gaan door en kunnen u ook na 8 juli voorzien van advies en tips om nog bewuster om te gaan met energie! 

Maar wat doet nu zo’n bespaarcoach?

 

De bespaarcoach
Bespaarcoaches zijn vrijwilligers die verbonden zijn aan welzijnsorganisatie Alifa. Vanuit werkervaring in de energie en/of een grote interesse voor verduurzamen kunnen zij u adviseren en helpen met energie besparen. Dat levert u een lagere energierekening op en betekent voor onze leefomgeving meer bewustwording om te kiezen voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld door producten te kopen die langer meegaan!

Energie besparen staat niet altijd bij iedereen bovenaan het lijstje. En er is niet altijd budget om te investeren. Een bespaarcoach is daarom een laagdrempelige manier om een eerste of een vervolgstap te zetten. Iemand die samen met u meekijkt of uw woning optimaal ‘energiebesparend’ is ingericht. Iemand die tips en informatie geeft om uw energieverbruik te verminderen. Maar ook iemand die u een complimentje geeft omdat u al zo goed bezig bent. Aan de adviezen zijn veelal geen kosten verbonden. U krijgt alleen zelf meer inzicht in het verbruik en wat dit kost.

In de praktijk zijn sommige tips een eyeopener en is bewustwording een stap naar gedragsverandering: de kraan laten lopen tijdens het tandenpoetsen of niet? Een douche van een half uur of kan het ook in 5 minuten? Helpt radiatorfolie nu wel of niet? Voor antwoord op deze vragen is een bespaarcoach een ideaal hulpmiddel.

De wooncoach
Heeft u interesse en budget om uw huis te verduurzamen, maar weet u niet precies hoe u dit kunt aanpakken? Of gaat u verhuizen naar een andere woning en wilt u weten welke ingreep wat oplevert aan energieverbruik en verduurzaming? Dan is een wooncoach een optie!

Wooncoaches zijn, net als bespaarcoaches, verbonden aan welzijnsorganisatie Alifa. Zij kunnen u adviseren als het gaat om investeringen in uw huis: zonnepanelen, vloer- of muurisolatie en subsidies. Wat levert een investering mij op? Is mijn huis geschikt voor een investering en welke? Welke subsidiemogelijkheden zijn er voor mij? Hoe pak ik dit aan?

Een bespaarcoach of wooncoach is gratis en komt op afspraak bij u langs. Voor info en aanvraag kunt u contact opnemen met het Energieloket Enschede

Mail naar support@energieloket-enschede.nl of bel met de klantenservice: 053-2005575