Doe ook mee met de inkoopactie voor energiebesparende maatregelen

[de inkoopactie is inmiddels gesloten]

Maatregelen
Tijdens de advies- en inkoopactie kan gekozen worden voor zonnepanelen, vloerisolatie, isolatieglas en een hybride warmtepomp. Door de inkoop op grote schaal zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Per maatregel wordt er een uitvoerder gekozen. De uitvoerder die de maatregel voor de meest aantrekkelijke prijs kan uitvoeren, maar wel voldoet aan strenge voorwaarden, wordt gekozen. Geïnteresseerden ontvangen op maat gemaakte offertes en adviezen. Zo worden inwoners zo veel mogelijk ontzorgd.

Een goed moment
Jeroen Diepemaat, wethouder gemeente Enschede: “Voor inwoners is het een goed moment om te investeren in het energiezuiniger maken van hun woning. De energieprijzen zijn hoog. Door nu maatregelen te nemen verbruik je minder energie. Dat scheelt veel geld op de energierekening. Zo verdienen de maatregelen zich binnen een aantal jaar terug.” Deze actie past ook binnen de gemeentelijke plannen voor een aardgasvrij Enschede. Isoleren is namelijk altijd een goede stap naar een aardgasvrije woning.

Online informatieavond
Op woensdag 23 maart om 20.00 is er een online informatieavond voor woningeigenaren in de gemeente Enschede. Tijdens deze informatieavond krijgen inwoners meer informatie over de inkoopactie, maatregelen en over subsidies en leningen. Er is ook veel gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Aanmelden voor de inkoopactie kan tot 15 mei 2022
De gemeente Enschede wil met deze actie woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen én de CO2 emissie in de gemeente terug te dringen. Bewoners met vragen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op: 023-5836936.