Hans uit Roombeek

Hans bespaart energie met Energieloket Enschede

gaat besparen

  • Huurwoning uit 2015 van De Woonplaats
  • Roombeek
  • Houdt van slimme energie-oplossingen

 

Maak kennis met Hans! Hans woont in Roombeek in een rijtjeshuis uit 2015 van De Woonplaats. Hans is alleenstaand en heel blij met zijn huurwoning: “Ik heb zestig vierkante meter, twee kamers en een badkamer. Prima te doen.” In het huis van Hans zie je gelijk dat hij van slimme energie-oplossingen houdt. Zo heeft hij al overal led-verlichting en z’n elektrische apparaten staan zo min mogelijk op standby. Hans is altijd al zuinig geweest. “Lampen uit als je gaat. Dat soort dingen. Dat moet iedereen wel doen. Anders gaan we heel veel vragen van deze planeet”, zegt Hans.

 

Hans heeft altijd goed inzichtelijk wat hij betaalt aan stroom. Hij verwarmt zijn woning elektrisch, via de stadsverwarming. In september 2018 verbruikte hij 241 kilowatt, in 2019 waren het 254 kilowatt en in september 2020 ongeveer 148 kilowatt. “Toen mijn vrouw er nog was, moest de verwarming altijd hoger staan. Ze had het altijd koud”, vertelt Hans met een glimlach.

Volg Hans

Op jaarbasis betaalde Hans altijd iets meer dan 380 euro. Hij verwacht wel dat Essent dit jaar flink wat geld terugstort. “Ik betaal nu 50 euro per maand, hoewel de prognose rond de 15 euro lag. Maar stel je krijgt een strakke winter. Dan heb je een soort spaarpotje”, legt hij uit.

 

Niet alleen zuiniger omgaan met zijn elektriciteitsverbruik is belangrijk voor Hans. Hij wil ook de komende tijd achter zijn radiatoren aluminiumfolie aanbrengen die de warmte weerkaatst.

 

Hans is erg betrokken en is al goed bezig. “Maar het begint eigenlijk al eerder. Bij de politiek en bij de bewustwording van de mensen. Ik zou graag willen dat bewoners nog meer betrokken worden bij de besluitvorming.” Hij ziet zichzelf als een onmisbare schakel tussen de politiek en de bewoners en probeert een goed voorbeeld te zijn!

 

Met het geld dat Hans gaat besparen door nog minder energie te verbruiken gaat hij zweten in de sportschool. Volg Hans bij het energiezuiniger maken van zijn huis, bekijk hieronder zijn video’s!

Hoe gaat het besparen?

Bekijk de video's van Hans

Video
Hans bespaart energie met Energieloket Enschede

Dit is Hans

Maak kennis met Energie Ambassadeur Hans!

Hans
dinsdag 29 december 2020
Video
Hans_producten
Hans bespaart energie met Energieloket Enschede

Producten installeren met Energie Ambassadeur Hans

Kijk mee hoe Energie Ambassadeur Hans laat zien hoe eenvoudig het is om de energiebesparende producten uit de Bespaarshop in huis te installeren!

Hans
maandag 18 januari 2021
Nieuwsbericht
Bespaarcoach
Hans bespaart energie met Energieloket Enschede

Bespaarcoach helpt inwoners van Enschede met besparen

Bespaarcoach Wim gaat op bezoek bij Hans om hem te helpen bij besparen. Benieuwd wat een bespaarcoach voor u kan betekenen? Bel naar Energieloket Enschede.

Hans
dinsdag 20 juli 2021
Actueel
Energie Ambassadeur Cristina bespaart met waterbesparende douchekop

Cristina

Bespaart voor een fanatiek potje poolen met het gezin!

Energie Ambassadeur Wendy

Wendy & Peter

Besparen voor een filmpje pakken met de kids!

Alle ambassadeurs