Wendy & Peter uit het Centrum

Energie Ambassadeur Wendy

Gaan besparen

  • Jaren dertig woning
  • Centrum
  • Gaan stapje voor stapje de wereld beter maken voor de volgende generatie

 

Maak kennis met Wendy en Peter! Wendy en Peter wonen met hun drie kinderen in een jaren dertig huis binnen de Singel. Samen met hun, toen nog, twee kinderen hebben ze een jaar lang de hele wereld over gereisd. Een gasfles die zo leeg is, beperkte watervoorraad of voedsel op rantsoen omdat je echt niet weet wat er bij de volgende stop te krijgen is. Zonder de vanzelfsprekendheden van een supermarkt om de hoek en een kraan die altijd water geeft, terug naar de eerste levensbehoeften.

“Dat verandert je perspectief op spullen en voorzieningen, als je terugkomt,” vertelt Wendy. “We hebben heel veel weggegeven en verkocht. Wat we hebben, moet ook echt iets aan ons leven toevoegen. We nemen ‘quick showers’ en eten gooien we niet weg.” Onbewust, zegt ze achteraf, was dat ook het motief voor de wereldreis die ze maakten. “Loskomen van alles. Je zit in een trein die maar doorgaat, maar misschien wel naar een bestemming die je helemaal niet wilt.”

De wereld is prachtig, stelden Wendy en Peter vast. “Maar je ziet ook dat we er een zooitje van maken. Wat wil je dan achterlaten voor de volgende generatie? Wat kun je doen om het stapje voor stapje een beetje beter te maken?” Wendy en Peter wonen in een huis uit de jaren dertig. “Daar is nog zat te doen. We zetten kleine stapjes en we staan open om te leren. Daarom zijn wij Energie Ambassadeur. Kom maar op!”

Met het geld dat Wendy en Peter besparen door minder energie te verbruiken gaan ze een filmpje pakken met hun kids. Volg Wendy en Peter bij het energiezuinig maken van hun huis, bekijk hieronder hun video’s!

Hoe gaat het besparen?

Bekijk de video's van Wendy & Peter

Nieuwsbericht
Energie Ambassadeur Wendy

Dit zijn Wendy & Peter

Maak kennis met Wendy, Peter en hun kids!

Wendy & Peter
woensdag 3 februari 2021
Actueel
Energie Ambassadeur Cristina bespaart met waterbesparende douchekop

Cristina

Bespaart voor een fanatiek potje poolen met het gezin!

Energie Ambassadeur Wendy

Wendy & Peter

Besparen voor een filmpje pakken met de kids!

Alle ambassadeurs