Als Vereniging van Eigenaars jullie appartementencomplex verduurzamen

Als Vereniging van Eigenaars (VvE) heb je veel te regelen om een appartementencomplex te onderhouden. Momenteel staan veel VvE's voor de uitdaging om hun gebouw te renoveren en te verduurzamen. Vaak gaan deze twee hand in hand vanwege hoge energielasten en noodzakelijk onderhoud. Het verduurzamen van het gebouw verhoogt niet alleen de waarde van de appartementen en het wooncomfort, maar verlaagt ook de energierekening.

Subsidiemogelijkheden

Overweegt jouw Vereniging van Eigenaars (VvE) om het gebouw te verduurzamen? Denk hierbij aan het nemen van energiebesparende maatregelen of het aanschaffen van een warmtepomp. Je kunt kijken of de VvE in aanmerking komt voor subsidie. Dit kan  via de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE). Klik hier voor meer informatie. 

Energiebespaarlening

Als de VvE niet voldoende eigen middelen heeft kun je aan de slag met de verduurzaming van het appartementencomplex door gebruik te maken van de VvE Energiebespaarlening. Hierbij sluit de VvE een lening af om energiebesparende maatregelen uit te voeren. Dit draagt bij aan een energiezuinig gebouw en een comfortabele woonomgeving, zowel nu als in de toekomst.

De rente en aflossing van de VvE Energiebespaarlening worden opgenomen in de VvE-bijdrage. Hierdoor profiteer je direct: het energieverbruik daalt en het wooncomfort voor bewoners verbetert. Klik hier voor meer informatie.

LET OP GELD LENEN KOST GELD