Dit is belangrijk bij het aanvragen van de ISDE-subsidie voor het verduurzamen van uw woning.

Het lijkt erop dat veel huiseigenaren moeite hebben met het aanvragen van subsidie voor het verduurzamen van hun woning, volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH).  De ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) is bedoeld om huiseigenaren financieel te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning, zoals het isoleren van het dak of de vloer, of het aanschaffen van een warmtepomp.  

 

Om de subsidie aan te vragen, zijn er een aantal stappen die gevolgd moeten worden: 

Stap 1: Oriëntatie, bekijk wat de maatregelen zijn die bij uw woning gedaan kunnen worden. Hiervoor kunt u een afspraak maken met onze bespaarcoaches. Zij bekijken samen met u de woning en geven u advies over welke maatregelen u zou kunnen laten uitvoeren. Vraag offertes op bij verschillende partijen en vergelijk deze.  

Stap 2: Maak een keuze, kies een partij om de maatregelen uit te laten voeren. Geef bij deze partij aan dat u de ISDE-subsidie wilt aanvragen. Dan kan deze partij er rekening mee houden dat er bepaalde gegevens op de factuur staan.   

Stap 3: Zoek uw meldcode, zorg dat deze inclusief het aantal m2 op de factuur staat. Dit is belangrijk! 

Stap 4: Koop uw maatregel. 

Stap 5: Laat uw maatregelen installeren, maak foto's van de installatie. Dit heeft u nodig voor het aanvragen van de ISDE-subsidie.  

Stap 6: Bereid uw aanvraag voor. Hierbij kunt u hulp vragen aan de partij die de maatregelen voor u uitgevoerd heeft.  

Stap 7: Vraag de subsidie aan. 

 

Let erop dat u meteen begint met het verzamelen van de juiste gegevens. Het is namelijk belangrijk dat u tijdens het gehele proces bewijsmateriaal verzameld. Beginnen met oriënteren? Bekijk dan hier welke maatregelen er allemaal zijn. 

Sinds 2023 kunt u ook voor 1 maatregel subsidie aanvragen. Daarbij ontvangt u +/- 15% subsidie. Bij afname van 2 maatregelen is de subsidie +/- 30%.