Kom nu in actie en heb er aankomende winter profijt van!

Gratis isolatiemaatregelen voor Twekkelerveld en Wesselerbrink Noord en Hanenberglanden. De actie is een initiatief van de gemeente Enschede, de communicatie loopt via het Energieloket Enschede. De uitvoering is in handen van Duurzaam Bouwloket en vakkundige isolatiebedrijven.

Spouwmuurisolatie
Nieuwsbericht,Actueel

De afgelopen dagen hebben eigenaren van een koopwoning met een laag energielabel in Twekkelerveld en Wesselerbrink Noord en Hanenberglanden een brief van het Energieloket Enschede gekregen. In de brief lezen ze over een actie waarmee bewoners, die maximaal 150% van het minimum inkomen verdienen, aanspraak mogen maken op een gratis isolatiemaatregel voor hun woning. Op deze manier helpt de gemeente Enschede inwoners met een lager inkomen om hun huis te verduurzamen. Want een geïsoleerde woning verbruikt minder energie en dat bespaart honderden euro’s, ieder jaar opnieuw.

De actie is een initiatief van de gemeente Enschede, de communicatie loopt via het Energieloket Enschede. De uitvoering is in handen van Duurzaam Bouwloket en vakkundige isolatiebedrijven. Wethouder Jeroen Diepemaat: “Ik ben blij dat we nu kunnen starten met het helpen bij het verduurzamen van particuliere woningen. Ook al is dit onderwerp misschien niet direct iets waar mensen mee bezig zijn, met dit weer. Maar je moet het dak repareren als de zon schijnt!”

Vóór 22 juli aanmelden

De gratis maatregel is bedoeld voor woningeigenaren met een energielabel D, E, F of G die niet meer dan 150% van het sociaal minimum verdienen. Per woning gaat het om één isolatiemaatregel: spouwmuur-, vloer- of bodemisolatie. Eigenaren die aan de voorwaarden voldoen kunnen zich vóór 22 juli aanmelden via onze website. De komende maanden volgen er huisbezoeken waarbij ter plekke gekeken wordt wat de mogelijkheden voor isoleren zijn. In het najaar beginnen de werkzaamheden. Het is de bedoeling dat de maatregel op een later moment ook in andere wijken in Enschede van start gaat. De ervaringen in Twekkelerveld en de Zuidwijken worden daar dan in meegenomen.