Het Energieloket Enschede zoekt vrijwilligers die zich willen inzetten als bespaarcoach of fixer bij de FIXbrigade.

Voor veel mensen is de energierekening de afgelopen tijd steeds hoger geworden. Daarom is het juist nu nuttig om je energieverbruik laag te houden. Het Energieloket in Enschede zoekt vrijwilligers die zich willen inzetten als bespaarcoach of klusser bij de FIXbrigade. Wil jij anderen helpen om de energiekosten betaalbaar te houden terwijl je zelf ook meer leert over energie besparen? Kom dan eens langs bij Alifa, partner van het Energieloket Enschede, voor een kopje koffie of neem contact met ons op.

BESPAARCOACH – Jij bent degene die mensen helpt door advies te geven om thuis energie te besparen. Dit doe je bij hen thuis, maar ­ook via de telefoon of tijdens activiteiten in de buurt. Jij zorgt ervoor dat mensen snappen hoe ze kunnen besparen op hun energierekening. Je hoeft hiervoor nog geen verstand van energiebesparing te hebben. Naast dat je anderen helpt, kun je zelf ook meer leren. Wil je meer weten of heb je zelf behoefte aan gratis advies? Neem dan contact op met Jasper Hutten via 06 59 88 24 59 of via  j.hutten@alifa.nl.

FIXBRIGADE KLUSSER - Als FIXbrigade klusser help je het energieverbruik te verlagen door echt bij de mensen thuis te klussen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van tochtstrippen of door het plaatsen van ledlampen. Met jouw handigheid zorg je ervoor dat huishoudens direct al energie besparen! Mensen die niet zelf in staat zijn om de werkzaamheden in hun huis uit te voeren, kun je zo uit de brand helpen! Wil je meer weten? Neem dan contact op met Leo Hendriks via 06 59 88 11 32 of via l.hendriks@alifa.nl.