Junior Energiecoach is van start gegaan met een leerzaam en leuk educatieprogramma dat helpt met energiebesparen.

Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Kinderen in Enschede en de rest van het land gaan het ervaren met Junior Energiecoach. Via school, scouting en met de bso gaan kinderen samen met hun ouders via challenges aan de slag met energiebesparing.

 

Spelenderwijs de bewustwording over energie vergroten

Doel is een schoner milieu en een vollere portemonnee door meer inzicht over thuis gemakkelijk energie besparen. Kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar spelen met Junior Energiecoach on- en offline een spel met leuke, leerzame challenges, puzzels, geheime post, experimenten en winacties. Ze doen dit thuis met het gezin, via school, bso en scouting. Kennis en bewustwording over energie nemen toe en kinderen verdienen een echt Junior Energiecoach diploma.

Alles onder het motto: ”Met energie kun je lachen!”

 

Met een tv-held op lampenjacht en stekkerexpeditie

Vijf weken lang gaat tv-held Varkentje Rund in de rol van Junior Energiecoach met de kinderen praktisch, energie besparen. Wie durft mee op lampenjacht, stekkerexpeditie en nog meer energie avonturen!? Natuurlijk ook leuk en leerzaam voor ouders.

 

Duizenden energiebesparende acties

Ook deze editie verwachten we weer veel energie besparende acties.

Tijdens eerdere edities zijn al meer dan tienduizenden energiebesparende acties uitgevoerd door Junior Energiecoaches. Zoals onzuinige lampen vervangen, de verwarming een graadje lager zetten, korter douchen. En veel gezinnen beloofden daar mee door te gaan.

 

Ieder kind een boom

Junior Energiecoach is jarig en wie jarig is trakteert. Daarom wordt voor ieder kind dat meedoet een boom geplant. Dit gebeurt in een nauwkeurig geselecteerd project in Kenia, samen met Club Kakatua.