September staat in het teken van duurzaamheid en monumenten

In september worden er in Enschede verschillende activiteiten georganiseerd rondom duurzaamheid en monumenten. Aan deze activiteiten kunnen inwoners van Enschede gratis deelnemen.

Nieuwsbericht,Actueel

Open Monumentendag

Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het Open Monumentendag. Dit jaar is het thema duurzaamheid. Dat begint bij het langdurig bewaren en onderhouden van mooie gebouwen, met alle bijzondere verhalen die daarbij horen. Ook Enschede heeft dit jaar een mooi programma. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondleiding over de textielgeschiedenis van Roombeek, een klim naar het Stadscarillon in de Grote Kerk of een architectuur- en kunstwandeling door historisch Enschede? Kijk voor meer informatie op http://www.openmonumentendag.nl/enschede.

Reizende expositie

In de bibliotheek staat van 2 tot 29 september de reizende expositie ‘Monumenten verduurzamen, er kan meer dan je denkt’ van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE). In de expositie wordt informatie in tekst, beeld en video getoond over wat er allemaal mogelijk is met betrekking tot het verduurzamen van monumenten. Ook voor eigenaren van niet-monumentale panden is deze informatie interessant.

Thema-avond verduurzamen monumenten

Op donderdagavond 8 september is er een thema-avond over het verduurzamen van monumenten speciaal voor eigenaren en bewoners van monumenten. Mail voor meer informatie naar monumentenloket@enschede.nl. Aanmelden kan tot 1 september.