App verbruiksmonitor

Gratis advies van een bespaar- of energiecoach

Voor een lagere energierekening zijn niet altijd grote investeringen nodig. Er zijn veel kleine maatregelen die jou kunnen helpen energie te besparen. Een bespaarcoach kan je hierbij helpen! Heb je budget om de volgende stap te zetten en wil je aan de slag met bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen? Of is jouw CV ketel aan vervanging toe? Dan kan een energiecoach je bijstaan met advies.

Wat is een bespaarcoach?

Een bespaarcoach van Energieloket Enschede inschakelen is een laagdrempelige manier om een stap te zetten in energie besparen. Iemand die samen met je meekijkt of de woning optimaal ‘energiebesparend’ is ingericht. Iemand die tips en informatie geeft om je energieverbruik te verminderen. Maar ook iemand die aangeeft op welke vlakken je al goed bezig bent. Aan de adviezen zijn geen kosten verbonden, je krijgt alleen zelf meer inzicht in het verbruik en wat dit kost.

Wat is een energiecoach?

Heb je budget om de volgende stap te zetten in het verduurzamen van je huis, maar weet je niet precies hoe je dit kunt aanpakken? Dan is een energiecoach een optie. Een energiecoach kan je adviseren als het gaat om investeringen in je huis: zonnepanelen, vloer- of muurisolatie en subsidies. Wat levert een investering mij op? Is mijn huis geschikt voor een investering en welke? Welke subsidiemogelijkheden zijn er voor mij? Hoe pak ik dit aan? Een energiecoach is gratis en komt op afspraak bij je langs.

Warmtescan

VOL TOT EIND 2024

Een warmtescan wordt gebruikt om temperatuurverschillen in een object of oppervlak in kaart te brengen. Bij een woning wordt deze techniek gebruikt om warmteverlies op te sporen. Een warmtescan biedt waardevolle informatie Hierdoor kunnen eigenaars of huurders gerichte maatregelen nemen om energie te besparen, comfort te verbeteren en mogelijke problemen met isolatie en vochtigheid aan te pakken

Belangrijk om te weten voor een goede warmtescan: 

  • Het verschil tussen binnen in de woning en buiten moet meer dan 15 graden zijn.  
  • Zorg ervoor dat de radiatoren al circa 3 uur flink warm aan staan.  

Er wordt aangeraden de ventilatieroosters te sluiten en de gordijnen te openen. Dit zodat warmtelekken dan goed zichtbaar zijn op de warmtescan.

Gratis adviesMeld je nu aan voor een afspraak

We doen ons best om zo snel mogelijk contact met je op te nemen.