't Zwering

Hoe verwarm ik straks mijn huis?

De meeste gebouwen in 't Zwering zijn al aangesloten op het warmtenet en daarom aardgasvrij. Huizen en complexen die nog niet zijn aangesloten zullen per gebouw worden aangesloten. Het is nog niet bekend wanneer dit precies gaat gebeuren. 

Moet ik aansluiten op het warmtenet?

Wanneer er een warmtenet in een wijk wordt aangelegd, heeft de eigenaar van het pand de keuze om het pand wel of niet aan te sluiten op het warmtenet. Er is dus keuzevrijheid, en die blijft er waarschijnlijk ook. Dit betekent dat eigenaren kunnen kiezen voor een andere manier van verwarmen, als deze maar even duurzaam en natuurlijk aardgasvrij is. Ben je huurder? Dan bepaalt de woningcorporatie of particuliere eigenaar of jouw woning wordt aangesloten.

Wat kan doen?

Ook al ben je al aardgasvrij, dan kan het op de lange termijn alsnog een goed idee zijn om energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld op de volgende manieren: 

Wanneer je eigenaar van een woning bent, ben je zelf verantwoordelijk voor het nemen van maatregelen. Wanneer je huurt is de woningcorporatie of particuliere eigenaar verantwoordelijk voor de verduurzaming. 

Kleine, energiebesparende maatregelen kan echter iedereen nemen. Dit kan op jaarbasis heel wat geld schelen.  

Waar kan ik terecht voor advies? 

  • Heb je hulp nodig bij het nemen van maatregelen aan je woning zoals isoleren, ventileren, zonnepanelen of een (hybride) warmtepomp? Bel dan met de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket
  • Ben je benieuwd hoe je met kleine, energiebesparende maatregelen minder energie kunt verbruiken? Dan is een bespaarcoach misschien iets voor jou! 
  • Benieuwd naar manieren om de verduurzaming van je huis te betalen? Kijk dan op verbeterjehuis.nl.