Bart uit Roombeek

Energie Ambassadeur Bart
Bart voor zijn woning in Enschede

gaat besparen

  • Woning uit 2000
  • Roombeek
  • Opweg naar een energieneutraal huis

 

Maak kennis met Bart! Samen met zijn vrouw Marion en kinderen Lotte en Tijs woont Bart in de wijk Roombeek. Ze wonen in de eerste nieuwbouw in Roombeek na de ontploffing van de vuurwerkfabriek. Bart heeft het plan om zijn huis volledig energieneutraal te maken. Zonnepanelen hebben ze al, een gasloze vloerverwarming en keuken komen volgend jaar. “Uiteindelijk wil ik al mijn energie opwekken met de zonnepanelen op mijn dak”, zegt Bart.

 

Doordat het huis in hartje Roombeek na 2000 werd gebouw, zijn de muren en het dak goed geïsoleerd. In 2014 kwamen daar de zonnepanelen bij, daardoor bespaart hij ongeveer €100 per maand. Inmiddels komt hij op het bedrag uit dat hij vijf jaar geleden voor zijn zonnesysteem betaalde.

Energie Ambassadeur Bart plaats radiatorfolie

Volg Bart

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om deze grote maatregelen te treffen. “Maar als iedereen stapsgewijs aanpassingen aanbrengt, helpt dat ook al. Een keer kijken wat de oude ijskast in de garage doet, led-verlichting aanbrengen of kijken hoe zuinig nieuwe elektrische gereedschappen zijn. Ik heb net een televisie gekocht. Ik zie in mijn verbruik echt dat de nieuwe modellen stukken zuiniger zijn”, legt hij uit.

 

Bart vindt het belangrijk dat er de komende tijd meer bewustzijn wordt gecreëerd. “Met z’n allen moeten we kijken wat mogelijk is. We doen het met elkaar voor de jonge generatie.”

 

Met het geld dat Bart en zijn gezin besparen door nog minder energie te verbruiken gaan ze FC Twente aanmoedigen in de Veste. Volg Bart bij het energiezuinig maken van zijn huis, bekijk hieronder zijn video’s!

Hoe gaat het besparen?

Bekijk de video's van Bart

Video
Energie Ambassadeur Bart

Dit is Bart

Maak kennis met Energie Ambassadeur Bart!

Bart
dinsdag 29 december 2020
Nieuwsbericht
Energie Ambassadeur Bart

Energie Ambassadeur Bart kan beginnen met besparen

In dit filmpje is te zien hoe Energie Ambassadeur Bart zijn bestelling ophaalt en legt hij uit welke energiebesparende producten hij heeft besteld.

Bart
vrijdag 12 maart 2021
Actueel
Energie Ambassadeur Cristina bespaart met waterbesparende douchekop

Cristina

Bespaart voor een fanatiek potje poolen met het gezin!

Energie Ambassadeur Wendy

Wendy & Peter

Besparen voor een filmpje pakken met de kids!

Alle ambassadeurs